Мајсторски курс проф. Ине В. Шорохове из Русије

На разноликом репертоару концерта наћи ће се дела Мокрањца, добро познате народне песме из Русије и Србије и чувена песма Битлса „Lady Madonna“

У четвртак 19. априла у 20 сати, у сали Факултета уметности у Нишу (Књажевачка бр. 2а) одржаће се концерт Академског женског хора СКЦ-а, са Мешовитим хором Факултета уметности, под диригентском палицом проф. мр Иване Мировић. Концерт је део Мајсторског курса проф. Ине В. Шорохове из Русије.

Публика ће имати прилику да уз неке нумере види и посебно осмишљен сценски покрет, који је професорка из Русије припремала са хористима током трајања курса.

Мајсторки курс проф. Ине В. Шорохове, који организију Студентски културни центар у Нишу и Факултет уметности, одржава се у од 16. до 20. априла 2018. године. Учесници су студенти Факултета уметности, док су чланице Академског женског хора СКЦ-а модераторке.

Иначе. проф. Ина В. Шорохова деканица је Факултета музичке уметности државног института за културу у Кемерову, професорка Департмана за дириговање и академско певање, као и уметничка директора Академије позоришног хора и Међународног фестивала – такмичења „Сибиријада”.

 

Ваш коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.