Природна средства против мува у кући

Најсигурнија средства против мува су промаја и савршена чистоћа. Баците воће и поврће које није за употребу.

Одувек су муве око нас не само досадне и гадне већ преносе и разне болести, па су због тога опасне по наше здравље. Њиховом растеривању треба посветити посебну пажњу.

Најједноставније средство да се муве истерају из станова је промаја, или да оставите прозоре отворене, када је ноћ хладна. Ловорово уље на плитким тањирима можете ставити у собу у којој се налазе муве, па прозоре затворите. После неког времена отворите прозоре и муве ће саме излетети напоље.

Постоје разни природни трикови за растеривање мува. Поређајте на прозоре саксије у које сте посадили лаванду, босиљак или нану. Можете користити и етерична уља ових биљака. Муве их не подносе.

Направите у боци са распршивачем мешавину воде са мало љуте алеве паприке. Овим средством испрскајте прагове, врата и прозоре и муве ће се држати даље од вашег дома.

Савремене домаћице предлажу још једно решење за заштиту кухиње од мува. Потребно је неколико лимунова исећи на половине и поређати их на решетке у рерни да одстоје преко ноћи. Врата рерне оставити отворена. Ујутру загрејати рерну до 100 степени, на неколико минута, и оставити да се сама охлади. Муве ће се из овог простора удаљити а ваша кухиња дивно ће мирисати.

Ваш коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.